Over Tekstbureau Taal

Beste lezer,

Welkom op mijn website. Leuk dat je er bent.

Natuurlijk wil je weten met wie je te maken hebt voordat je contact zoekt. Een foto helpt enigszins om een indruk te krijgen. In dit geval een vakantiekiekje. Misschien herken je de achtergrond of heb je het vermoeden dat dit wel eens in Italië kan zijn. Toch gaat zo’n beeld meer leven als het vergezeld wordt van tekst.

Zo is deze foto gemaakt tijdens een heerlijke vakantie in Rome samen met mijn man. Op de achtergrond zie je de Vierstromenfontein op het Piazza Navona. Ik kijk graag terug op onze stedentrips, vooral op regenachtige dagen. Net als de vakanties in de Dordogne, toen onze zoons nog klein waren. Ze zijn nu volwassen, inmiddels het huis uit en volgen hun eigen levenspad. Regelmatig komen we bij elkaar voor ouderwetse spelletjesavonden, waarbij we het geluk hebben dat ook hun vriendinnen uitermate fanatiek meedoen.

Schrijven deed ik al vanaf mijn twaalfde. Door alle dagelijkse beslommeringen kwam daar behoorlijk de klad in, hoewel ik tijdens mijn werk als notulist bij de gemeente Heiloo toch weer aan het schrijven was. De wens om me verder te ontwikkelen bleef. Ik volgde de HBO-opleiding Schriftelijke Communicatie en meldde me aan voor een SEO-cursus voor tekstschrijvers. Mijn vaste baan bij de gemeente ruilde ik in 2018 in voor het uitdagende bestaan van ZZP’er. Alhoewel mijn opleiding zorgde voor een solide technische basis, miste ik het creatieve aspect. Vanaf 2020 startte ik met de cursus Creatief Schrijven bij Margreet Schouwenaar (in 2009 stadsdichter van Alkmaar), met als gevolg een berg aan inspiratie voor verhalen en gedichten.

Ondertussen heb ik me voor diverse teksten al verdiept in een verscheidenheid aan onderwerpen: van de lokale politiek tot verzamelbedrijfsgebouwen. Leuk en leerzaam om te doen. In 2021 stortte ik me figuurlijk in het kroegleven van twee bekende horecaondernemers uit Heiloo en schreef hun biografie. De planning is dat mijn boek over hun leven in juni van 2022 uitgegeven wordt. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Zoek je een tekstschrijver of redacteur met een passie voor taal? Dan houd ik me van harte aanbevolen.

Graag tot ziens!

Caroline Kat,

Tekstbureau Taal